Skip to content

Hitta ditt vårdalternativ

  • Vårdcentral

  • Psykiatri

  • Tandvård

  • Optiker

Efter kraftig nedgång av smittspridning öppnar Storbritannien upp.

Storbritanniens vaccinationsstrategi har gått över alla förväntningar. Smittfallen sjunker dramatisk med en minskning på drygt 10 000 fall per dygn. Nu planerar landet att återgå till det normala redan den 8:e mars. LÄS MER….

Coronamutation kan ha spridit sig i flertalet av landets regioner

Över hälften av landets regioner tror att de kan ha en spridning av den brittiska coronamutationen. Det uppger regionerna till Ekot. Flera regioner uttrycker oro över att testresultaten dröjer och att det då inte finns färsk data om virusvarianterna spridningshastighet. Samtidigt kommer det nya uppgifter på att det kan räcka med en vaccination för de som varit covidsjuka. LÄS MER….

Vaccinbrist i Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen stoppar nu tillfälligt vaccinering till äldre som har hemtjänst och som ännu inte erhållit sin första dos. LÄS MER….

Sinovacs Covid-19 vaccins testresultat i Brasilien har offentliggjorts.

Ett Coronavirusvaccin kallat CoronaVac som utvecklats av det kinesiska läkemedelsföretaget Sinovac Biotech Ltd har visat sig vara 50,4% effektivt i brasilianska kliniska prövningar, enligt de senaste resultaten som publicerats av forskare. Det kinesiska företaget ingick ett hemligt avtal med den Brasilianska regeringen. Brasilien är ett av de länder som drabbats allra hårdast av pandemin. LÄS MER….