Skip to content

Praktikertjänst förvärvar Capio Nova Tandvård

Praktikertjänst förvärvar Capio Nova Tandvård av Capio och koncernen förstärks därmed med tre nya enheter i Skåne – Ystad, Sjöbo och Veberöd. De tre verksamheterna har omkring 20 medarbetare och drygt 5 000 patienter.

Praktikertjänst är Sveriges största privata vårdgivare inom tandvård, och de nya mottagningarna kommer att drivas i verksamhetsområdet PTJ Dental, som omfattar tio verksamheter på sju orter med totalt 120 medarbetare. Det är tre välskötta verksamheter med erfarna kliniker och medarbetare som vi nu tar över, och vi kommer att värna och fortsätta utveckla den viktiga gemenskap som finns mellan de tre enheterna. Vi hoppas också att alla patienter ska stanna kvar och att fler ska välja oss som sin vårdgivare, säger Ann-Britt Östlund, chef för PTJ Dental.

Mottagningarna övergår i Praktikertjänst per den 1 oktober 2019 och verksamheterna kommer att arbeta kvar i samma lokaler. När vi tar över mottagningarna kommer vi att fortsatt fokusera på både kvalitet och service, något vi vet patienterna uppskattar. Det är i mötet med patienten som vi skapar förtroende för det hantverk som tandvård faktiskt är. Vi vill skapa en positiv kundupplevelse helt enkelt, säger Ann-Britt Östlund.

Om PTJ Dental

PTJ Dental är en verksamhetsform inom Praktikertjänst som lanserades hösten 2018 och innebär att tandläkare erbjuds anställning och driva verksamhet utan att vara delägare i koncernen. Till grund för satsningen ligger en ambition om att vara det självklara valet för alla tandläkare som vill arbeta privat.

Om Capio Nova Tandvård

Nova Tandvård erbjuder sedan 2008 tandvård genom legitimerade tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor som samarbetar med specialister inom allmäntandvård, implantat, protetik, tandreglering och kirurgi. Verksamheterna blev 2018 en del av Capio då Novakliniken förvärvades.